Opetussuunnitelman muutokset

Arvoisat huoltajat,

Valtakunnallinen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet kuvaa oppiainekohtaiset tavoitteet ja sisällöt, arviointikriteerit, kouluissa annettavan tuen ja ohjauksen, sekä oppimisympäristöt ja työtavat. Opetussuunnitelman tavoitteena on taata oppilaille tarpeelliset tiedot ja taidot sekä innostaa heitä oppimaan.  

Valtakunnallisen perusopetuksen opetussuunnitelman perusteet löydät opetushallituksen verkkosivulta OPH - OPS

Tänä vuonna muutoksia on tullut valtakunnallisesti ja osin myös paikallisesti opetussuunnitelman lukuihin

Nokian perusopetuksen opetussuunnitelma löytyy: https://sites.google.com/edu.nokiankaupunki.fi/ops-nokia-2016

Kaikille oppilaille pidetään ennen talvilomaa oppimiskeskustelut, joihin osallistuvat myös ainakin 1.–7. luokkien osalta myös huoltajat. Arviointiin liittyy nykyään paljon tavoitteita eri oppiaineissa, joita opettaja arvioi. Varsinaisen asiaosaamisen tai taidon lisäksi arvioidaan myös mm. työskentelyä osana oppiaineen arviointia. Käyttäytymisestä annetaan edelleen erillinen arviointi. Arviointi on pian yläkoululaisten osalta ajankohtaista väliarvioinnin merkeissä.

Oppilaat saavat opettajilta oppimiseen liittyvää palautetta pitkin lukuvuotta ja oppivat peruskoulun aikana myös arvioimaan itseään ja antamaan vertaispalautetta. Keväällä kaikki oppilaat saavat lukuvuositodistuksen ja peruskoulun päättävät päättötodistuksen. 1-3.luokkalaisten osalta todistus on sanallinen ja muilla kaikkien oppiaineiden osalta numeraalinen.

Lisätietoa arvioinnista saa OPSista (yleisesti luku 6 ja oppiainekohtaisesti luvut 13-15), opettajalta, koulun rehtorilta tai kaupungin OPS-koordinaattori Hanna Förströmiltä.

Hanna Förström
Nokian kaupungin OPS-koordinaattori
+358 40 133 4117
[email protected]

apulaisrehtori

Harjuniityn koulu
Lautamiehenkatu 1

37140 Nokia