Lukuvuositiedote 2024-2025

Lukuvuositiedote 2024–2025    

Kankaantaan koulu    

Tervehdys Kankaantaan koulusta!    

Oikein mukavaa alkanutta lukuvuotta kaikille! Paluu kouluarkeen on jälleen edessä toivottavasti rentouttavan kesäloman jälkeen.  

Tämän lukuvuoden työajat ovat seuraavat. Tänään 7.8. alkaneen syyslukukauden päätöspäivä on 20.12. Syyslomaa vietämme viikon 42 ja itsenäisyyspäivä on perjantaina 6.12. Kevätlukukausi alkaa 7.1.2025 ja päättyy 31.5.2025. Talviloma on viikolla 9 ja pääsiäisvapaa 17.4.– 21.4. Vapunpäivä on 1.5. ja helatorstai 9.5. keskeyttävät koulutyön vielä ennen lukuvuoden päätöspäivää.   

Lukuvuoden aloitus ei juuri tuo muutoksia koulun henkilökuntaan. Kaikki opettajat ovat viime lukuvuodelta tuttuja ja ainoana uutena työntekijänä meillä aloittaa koulunkäynninohjaaja Anne Mäkinen. Myös opiskeluhuollon henkilöstö on pysynyt ennallaan. Kuraattorina jatkaa Maiju Kunnas, psykologeina Silja Taari (1.-3.luokat) ja Hannele Rusanen (4.-6.luokat) ja terveydenhoitajana Kaarina Jokivuo. Yhteystiedot heille kaikille löytyvät koulun kotisivuilta ja yhteydenpito hoituu parhaiten Wilman välityksellä.  

Kankaantaan koulun oppilasmäärä on tällä hetkellä 382, eli hieman vähemmän kuin muutamana edellisenä vuotena. Oppilasmäärässä ei juuri ole ennusteiden mukaan muutosta näkyvissä myöskään lähivuosina.      

Lukuvuoden aluksi on aina hyvä muistuttaa liikenneturvallisuuden huomioimisesta koulumatkoilla ja siitä, että koulupäivän aikana polkupyörät, potkulaudat ja muut kulkuvälineet pysyvät telineissä lukittuna. Oppilaita on hyvä muistuttaa myös kotona siitä, ettei toisten pyörille tai muille tavaroille tehdä ilkivaltaa. 

Jatkamme myös hyväksi osoittautunutta käytäntöä älypuhelinten suhteen. Kankaantaan koulussa puhelinten suhteen toimitaan seuraavasti: Koulupäivien ajan puhelimet ovat oppilailla repuissa, jossa se säilyy ehjänä eikä häiritse koulunkäyntiä. Puhelinta saa käyttää opettajan luvalla oppitunneilla tai muuten koulupäivän aikana, jos tarvetta tulee. 

Välitunneilla puhelinta ei käytetä, eikä myöskään ennen koulun alkua, kun oppilas on koulun alueelle saapunut. Koulusta lähtiessä puhelinta käytetään vasta, kun oppilas on poistunut koulualueelta.  

Diabeetikoilla verensokerin seuranta on puhelimesta sallittua myös koulupäivän aikana. Myös muut terveydentilaan liittyvät seurannat ovat sallittuja.  

Toisten kuvaaminen ei ole sallittua, eikä myöskään musiikin kuuntelu kuulokkeista koulupäivien aikana.  

Jos oppilas käyttää puhelinta epäasiallisesti, opettaja huomauttaa häntä asiasta ja pyytää laittamaan puhelimen pois. Jos häiritsevä puhelimen käyttö jatkuu tästä huolimatta, kirjataan siitä huomautus Wilmaan. Kolmesta merkinnästä seuraa kasvatuskeskustelu. Mikäli puhelimen epäasiallinen käyttö edelleen jatkuu, on mahdollista määrätä jälki-istunto. 

Nokian kaupungin perusopetuksen painotuksina jatkuu tänä lukuvuonna tunne- ja vuorovaikutustaitojen näkyvyyden lisääminen ja tärkeyden painotus, yhdessä tekeminen ja alkuopetus. Nämä painotukset näkyvät arjen toiminnassa meillä luonnostaan, sillä koulun oma hyvinvointi -painotus kattaa nuo kokonaisuudet. Hyvinvointipainotus jatkuu meillä siis edelleen. Viime lukuvuoden aikana saimme valmiiksi hyvinvointisuunnitelman, joka ohjaa hyvinvointikasvatustyötä. Nostamme entistä enemmän esille myös koulumme arvopohjaa, eli kunnioitusta, kuuntelemista ja kohtaamista.   

 

Jatkamme joustavan esi- ja alkuopetuksen kehittämistä. Tämän tarkoittaa Kankaantaan koulun kohdalla yhteistyön tiivistymistä varhaiskasvatuksen yksiköiden kanssa. Yhteistyötä tehdään lukuvuoden mittaan niin lähi- kuin etätyöskentelyn tavoilla.  

Nokian kaupungin panostus oppilaiden tvt –taitojen kehittämiseen jatkuu. Koulumme 4.luokkalaiset saavat käyttöönsä Chromebookit, jotka viime vuosien tapaan tulevat oppilaille henkilökohtaisiksi laitteiksi, joilla valtaosa opiskelusta hoidetaan. Kaikille 4.-luokkalaisten huoltajille on Wilmassa avattu sopimuspohja, jonka hyväksymällä laitteen saa omalle lapselleen. Sen voitte käydä täyttämässä heti. Laitteisiin liittyvistä käytännöistä tiedotamme teitä 4.luokkalaisten huoltajia myöhemmin lisää.  

Kaupungin opetussuunnitelmaan on tullut pieniä päivityksiä, joihin voitte käydä tutustumassa osoitteessa https://www.nokiankaupunki.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/perusopetus/opetussuunnitelma/.    

Tiedottaminen koulun toimesta hoidetaan pääosin Wilman kautta. Wilmaa kannattaa seurata päivittäin. Myös yhteydenotot opettajiin onnistuvat parhaiten Wilman kautta. Ajankohtaiset tiedot päivitetään myös koulun kotisivuille.    

Lukuvuoden alun vanhempainillat järjestetään kaikkien luokkien osalta syyskuun loppuun mennessä. Luokanopettajat tiedottavat teitä niiden ajankohdista tarkemmin.   

Koulukuvauspäivät ovat 9.-11.9.  

Kankaantaan koulun vanhempainyhdistyksen toimintaan toivotaan mukaan lisää huoltajia. Vanhempainyhdistyksen informoi toiminnastaan Wilmassa, joten kannattaa seurata vanhempainyhdistyksen tiedotteita. 

Tärkeä asia oppilasilmoituksista vielä tähän tiedotteen loppuun. Oppilasilmoitus tehdään Wilmassa. Valitse Wilman selainversiossa Lomakkeet ja Oppilasilmoitus. Tarkista huollettavasi tiedot ja tee tarvittavat muutokset. Rastita lomakkeen lopussa oleva viimeinen kohta ja klikkaa TALLENNA TIEDOT  -painiketta. Oppilasilmoituksen voi tehdä ajalla 1.8. - 31.8.    

Mukavaa lukuvuotta kaikille!    

Terveisin Jari Vänskä    
rehtori, Kankaantaan koulu