Ohje opiskelijoille toiminnasta Koronavilkun hälyttäessä

Koronavilkku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tuottama vapaaehtoinen matkapuhelinsovellus. Sen avulla sovelluksen puhelimeensa ladannut henkilö saa tiedon sovelluksen arvion mukaan mahdollisesti tapahtuneesta altistumisesta koronavirukselle.

Koronavilkun hälytys ei sinällään ole virallisen karanteenin aihe.

Oireeton koronavilkun hälytyksen saanut voi jatkaa opiskeluaan hälytyksen saatuaan. Suositellaan kuitenkin hälytyksestä ilmoittamista koulun terveydenhoitajalle ja suu-nenäsuojan tai maskin käyttöä oppilaitoksessa ollessaan 10 vuorokauden ajan hälytyksestä laskien. Ruokaillessa tulee huolehtia 2 metrin turvaväleistä. Opettajan kanssa voi keskustella muista koulujärjestelyistä.

Jos ilmaantuu vähäisiäkin koronavirusinfektioon viittaavia oireita, tulee ottaa  Nokian kaupungin koronaneuvontanumeroon (puh 03 5652 1105 ma-pe 8-20 ja la-su sekä arkipyhät klo 9-20) koronavirustestin järjestämiseksi. Mikäli oireita ilmaantuu koulussa ollessa, opiskelijan tulee ilmoittaa asiasta opettajalle ja poistua koulusta. Ennen koronatestin tuloksen saamista tulee noudattaa karanteeninomaisia olosuhteita.

Nokialla 09.09.2020

Raija Järvenpää

tartuntataudeista vastaava lääkäri

[email protected]