Läsnäolomallin löydät täältä: https://www.nokiankaupunki.fi/wp-content/uploads/2022/09/lasnaolomalli-1.pdf Läsnäolomalli on toimintamallimme kouluun kiinnittymiseen, läsnäolojen seuraamiseen ja poissaoloihin puuttumiseen sekä kouluun palaavan oppilaan tukemiseen. Wilma-robotti lähettää automaattisesti heräteviestin myös huoltajalle, kun oppilaalle kertyy poissaoloja yli 30, 50 ja 70 tuntia. Heräteviestin on tarkoitus pysäyttää meidät tarkistamaan, tarvitseeko oppilas koulunkäyntiinsä tukea.
Läsnäolojen seuranta ja sairauspoissaolot
Seuraamme koulussa oppilaiden läsnäoloa systemaattisesti. Mikäli poissaoloja syntyy, pyrimme tukemaan koulutyön jatkamista normaalisti mahdollisimman pikaisesti.
Jos nuoresi on sairaana, ilmoitathan siitä meille jo ennen koulupäivän alkamista. Jos sairaus jatkuu pidempään ja nuoresi tarvitsee oppimiseen tukea kouluun palatessa, kannattaa luokanvalvojaan tai suoraan aineenopettajiin olla yhteydessä. Yhdessä voidaan sopia esimerkiksi tukiopetuksesta, läksykerhon tuesta tai tehtävien kohtuullistamisesta joksikin aikaa.
Koronan vuoksi enää ei tarvitse jäädä ihan niin alhaisella kynnyksellä kotiin kuin keväällä. Toivomme, että sairauden vuoksi kotiin jäädään silloin kun vointi sitä vaatii. ”Varmuuden vuoksi” ei kuitenkaan enää tarvitse olla koulusta pois, ja huoltajan onkin hyvä tsempata nuorta kouluun aina kun vointi sen sallii.
Anotut poissaolot
Anottujen poissaolojen osalta oppilaan tulee huolehtia tehtävät ja sopia kokeista etukäteen ja huoltaja on päävastuussa oppimisen turvaamisessa. Poissaolojen anomisessa toivomme perheiden käyttävän harkintaa.
Selvittämättömät ja luvattomat poissaolot
Huoltajan tulee selvittää oppilaan kaikki poissaolot Wilmassa. Poissaolon syy voi joskus olla ”luvaton”. Näissä tilanteessa myös huoltajan on hyvä jutella oppilaan kanssa, miksi kouluun oli vaikea mennä tai siellä oli vaikea pysyä. Asiaa on yleensä hyvä pohtia myös koulun aikuisen kanssa. Luokanvalvojan kanssa sovitaan tehtävien tekemisestä ja mahdollisesta poissaolojen korvaamisesta.
Opiskeluhuollon tuki koulunkäyntiin
Jos huomaat nuorellasi haasteita kouluun tulemiseen tai koulussa käymiseen liittyen, toivomme että ole alhaisella kynnyksellä yhteydessä luokanvalvojaan ja/tai koulun opiskeluhuollon työntekijöihin. Yhdessä voimme ratkaista näitäkin haasteita- ja mieluiten, kun ne ovat vielä pieniä.
Julkisesti